ĴƖĦΔǤЄЄ β˩ѲǤ'Ƨ




Friday, December 6, 2013 | Written by Jihagee on | 1:31 PM | 0comments
first sekali korang kene download photoshop bagi sesiapa yang takda photoshop korang boleh download kat SINI and abg Wan akan ajar macam mana berbalik kepada sesiapa yang dah ada photoshop tak kira CS berapa pun...first korang download pic cursor daripada internet...contoh cute cursor ada kat SINI korang tekan right klik kat gambar yg korang nak amik tu n tekan Open image in new tab n then dekat gambar yg di new tab korang tekan right klik n tekan Save As lepastu pandai2 korangla nak save kat document mana kan..


Lets begin our photoshop...
1. bukak photoshop korang and tekan FILE and tekan OPEN lepastu korang cari mane korang save gambar cursor tadi tu..

2.tekan FILE lagi and klik NEW

3.adjust benda tu width 80 height 42 then klik OK

4.tekan je huruf W and then dia keluar macam bentuk bunga api tu kan?

5.tekan pada luar cursor and dia akan garisan putus2

6.lepastu korang tekan dekat bahagaian tool ERASER TOOL tekan right click and tekan magic eraser tool

7.and then korang je tekan eraser kat tempat yang korang wat garisan putus2 tadi and jadi macam ni


8.tekan MOVE TOOL bende tu ade kat bahagian tool yang atas sekali bawah Ps tu

9.kecikan page itu dekan menekan RESTORE DOWN sebelah X  bahagian ats belah kanan

10.tarik gambar cursor ke tempat NEW yang korang buat tadi tu and dia akan jadi macam ni


11.nampak betuk huruf T kat TOOL kan? tekan kat situ and korang pandai2 andjust untuk berapa besar korang nak buat nama korang tu.. and korang boleh tengok kat bawah ni macam mana rupa dia


12.tu contoh je..korang boleh ikut kreativiti korang tersendiri.. :D

13.bila nak save..tekan kat FILE and tekan SAVE AS and then before save pastikan FORMAT DALAM PNG ni sangat penting kalau save dalam photoshop nanti tak leh bukak.

NOW U GET THE NEW CURSOR untuk masukan ke dalam blog sila ke SINI khas untuk Old Template user je tau kalau untuk yang New Template saya akan buat tuto nanti. Thank u



0 Click Here For Comment

©copyrighted miszznajihahs.blogspot.com


Cari Apa?

Disclaimer
♥ بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ ♥
Hello and assalamualaikum. Welcome To My Official Blog . Batch 97's . Talkative person. Keep calm and stay young. Huhu. Blogging since December 2007

Menu
ENTRY BOSS TUTO

Stalker



BlogWalking

Click Me, I'm Hungry

Twitter

Wishlist
SPM 9A's
Umrah
Top 3 in Class
Big Bear
Boyfriend
Piano
Jihad

Ayat Seibu Dinar


Instagram


Contact & Ask Here



Income For Study

Ping.Busuk Here


Credit's
Template By: Jihagee
Basic codes: Student Kecik
Owner and Edit: Jihagee

Jihagee © All Rights Reserved